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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  21/06/2012
Data da última atualização:  21/06/2012
Autoria:  DANTAS, V. DE A.; SILVA, V. DE P. R. DA; COSTA, A. C. L. DA; CHAGAS, G. F. B. DAS.
Afiliação:  Vanessa de A. Dantas; Vicente de P. R. da Silva; Antonio C. L. da Costa; Glayson F. B. das Chagas.
Título:  Fluxos de calor no dossel vegetativo e infiltração de água no solo, em floresta tropical.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 15, n. 12, p. 1266-1274, 2011.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Modelo de Horton; Reserva de Caxiuanã; Saldo de radiação; Temperatura do ar.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPA26392 - 1ADDAP - CD630.5
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  27/05/2019
Data da última atualização:  05/11/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  AFONSO, M. R. A.; RODRIGUES, B. K. M.; COSTA, J. M. C. da; RYBKA, A. C. P.; WURLITZER, N. J.
Afiliação:  Marcos R. A. Afonso, Universidade Federal do Ceará (UFC); Brena K. M. Rodrigues, Universidade Federal do Ceará (UFC); José M. C. da Costa, Universidade Federal do Ceará (UFC); ANA CECILIA POLONI RYBKA, CPATSA; NEDIO JAIR WURLITZER, CNPAT.
Título:  Microstructure and flow properties of lyophilized mango pulp with maltodextrin.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 23, n. 2, p. 133-137, 2019.
DOI:  10.1590/1807-1929/agriambi.v23n2p133-137
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  The present study had as objective to determine the flow properties and behavior of lyophilized mango pulp powder as a function of different concentrations of maltodextrin. In the samples of the powders contain 5, 10 and 15% of maltodextrin the angle of effective internal friction, wall friction angle, flow index and bulk density were determined. The microstructure was evaluated by scanning electron microscopy. The freeze-dried samples are characterized as having an amorphous structure, and the drying aid used modified the surface of the particles. The flow index was 3.19, 4.28 and 4.53 for samples containing, respectively, 5, 10 and 15% maltodextrin. Increasing the concentration of maltodextrin in the mango pulp decreased the effective angles of internal friction and wall friction. The bulk density of the powders increased with increasing concentration of maltodextrin for the samples containing 5, 10 and 15% of the maltodextrin, being equal to 597.8, 689.8 and 691.3 kg m-3, respectively. Thus, it was concluded that the addition of maltodextrin modified the shape of the particles, decreased segregation, affected the flow properties of the mango powders, facilitating flow and increasing their bulk density.
Palavras-Chave:  Fluxo; Fruta em pó; Indice de fluxo; Manga com maltodextrina; Pó da polpa; Polpa liofilizada; Pós.
Thesagro:  Fruta; Manga; Mangifera Indica; Microscopia; Polpa.
Thesaurus NAL:  Flow; Fruits; Microscopy; Powders; Rheology.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/200345/1/Microstructure-and-flow-2019.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197857/1/ART19006.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT16111 - 1UPCAP - DD2019.0064
CPATSA58651 - 1UPCAP - DD
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